powered by: ΚΕΝΤΡΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Λαύρα Αργυρούπολης - Καματερό
ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΑΚΑΘΕΚΤΟ ΤΟ ΚΑΜΑΤΕΡΟ

Το Καματερό επικράτησε με 1-0 της Λαύρας Αργυρούπολης εκτός έδρας για την 16η

αγωνιστική του 3ου Ομίλου της Β΄ Κατηγορίας της ΕΠΣΑ.
Τσίπρας: “Αναλαμβάνω την πολιτική ευθύνη για τις πυρκαγιές”!

Την πολιτική ευθύνη για τα θύματα και τις καταστροφικές συνέπειες των πυρκαγιών ανέλαβε ο Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια του έκτακτου υπουργικού συμβουλίου που συγκάλεσε ο ίδιος.

Μια Ροζ, αντρική υπόθεση. Η γυναικεία ομάδα της Καρδίτσας στο Τσάμπιονς Λιγκ

9/6/2018, 13:16,
  Η θερμαντική κρέμα, οι καλαμίδες, οι γάζες και τα πινακάκια με τα συστήματα στα αποδυτήρια, δεν είναι απολύτως αντρική υπόθεση. Αυτό έρχεται να μας επιβεβαιώσει η Χριστιάννα Κιάμου, όπου φέτος με την ομάδα της, τις Ελπίδες Καρδίτσας, κατάφερε να κερδίσει τη δεύτερη θέση και επίσημα πλέον το εισιτήριο για το επόμενο Τσάμπιονς Λιγκ Γυναικών αφού ο ΠΑΟΚ είναι τιμωρημένος από την ΟΥΕΦΑ.Η θερμαντική κρέμα, οι καλαμίδες, οι γάζες και τα πινακάκια με τα συστήματα στα αποδυτήρια, δεν είναι απολύτως αντρική υπόθεση. Αυτό έρχεται να μας επιβεβαιώσει η Χριστιάννα Κιάμου, όπου φέτος με την ομάδα της, τις Ελπίδες Καρδίτσας, κατάφερε να κερδίσει τη δεύτερη θέση και επίσημα πλέον το εισιτήριο για το επόμενο Τσάμπιονς Λιγκ Γυναικών αφού ο ΠΑΟΚ είναι τιμωρημένος από την ΟΥΕΦΑ.

 

Ποια είναι η κατάσταση του γυναικείου ποδόσφαιρου στην Ελλάδα, σε οργανωρικό επίπεδο, θέματα υποδομών και ποια η σχέση σε σύγκριση με τις υπόλοιπες χώρες;  

Τo γυναικείο ποδόσφαιρο στην Ελλάδα είναι ερασιτεχνικό. Δεν υπάρχουν συμβόλαια όπως συμβαίνει στην Α’ και Β’ Εθνική Ανδρών, που είναι επαγγελματικές κατηγορίες. Ελάχιστες κοπέλες πληρώνονται. Οι περισσότερες απλώς παίρνουν τα έξοδά τουςΤο 90% είτε σπουδάζει, είτε κάνει κάποια άλλη δουλειά.  Από το ποδόσφαιρο δεν μπορεί να βιοποριστείς.

Το πρωτάθλημα είναι ανοργάνωτο. Η ΕΠΟ δεν ενισχύει τις ομάδες όσο πρέπει, έστω και για τα ταξίδια. Τα έξοδα είναι πολλά και δεν καλύπτονται. Η ΕΠΟ δεν βοηθάει. Είμαστε πολύ πίσω σε σύγκριση με τις άλλες χώρες. Όχι μόνο με την Γαλλία, τη Γερμανία και την Αγγλία που δεν τις κοιτάμε, αλλά και από άλλες χώρες όπως τη Σερβία, που δεν τις θεωρούμε κάτι σημαντικό, υπολειπόμαστε στον οργανωτικό τομέα. Παίζουμε σε γήπεδα που είναι ακατάλληλα. Αυτά θα έπρεπε ακόμη και να κλείσουν.  

Στις υπόλοιπες χώρες υπάρχουν εγκαταστάσεις. Για να πας μπροστά, και να κάνεις το επόμενο βήμα, χρειάζεσαι εγκαταστάσεις. Εδώ υπολείπονται ακόμη και επαγγελματικά σωματεία σε αυτόν τον τομέα.   

Το πρωτάθλημα διοργανώνεται από την ΕΠΟ. Χωριζόμαστε σε τρεις κατηγορίες. Α’ Β’ και Γ’. Στην Α’ συμμετέχουν 12 ομάδες και στη Β’ 25 ενώ στη Γ΄43, χωρισμένες σε ομίλους με γεωγραφικά κριτήρια. Διαιτητές της Γ εθνικής, παίζουν και στο γυναικείο πρωτάθλημα. Πάντως, έχουμε γυναίκες διεθνείς διαιτητές, όπως τη Μήτση και η Αντωνίου.

Όσον αφορά τις ακαδημίες, τα τελευταία 3-4 χρόνια, ευτυχώς κάτι πάει να γίνει. Πριν δεν υπήρχαν τμήματα για τα κορίτσια. Πλέον υπάρχουν πολλά, σε μικρές ηλικίες που θέλουν να παίξουν μπάλα και προσπαθούν να οργανωθεί ένα πλαίσιο. Πρώτα έπαιζαν με τα αγόρια και σε ηλικία 13-14 ετών έμπαιναν στο γυναικείο. Ήταν δύσκολο για ένα κοριτσάκι τόσο μικρό να μπει σε μια τόσο μεγάλη ηλικιακή ομάδα. Πάντως ακόμη πρωτάθλημα δεν υπάρχει και τα κορίτσια ανταγωνίζονται σε διοργανώσεις κυπέλλων

Υπάρχει η απαραίτητη προβολή από τα μέσα, παρακολουθεί ο κόσμος το πρωτάθλημα;

Στην επαρχία ίσως το γυναικείο να προβάλλεται περισσότερο από όσο στην Αθήνα. Στην Καρδίτσα έχουμε ένα portal, το οποίο δείχνει και τους αγώνες. Πλέον site δείχνουν και τα παιχνίδια του Ατρόμητου και της Γλυφάδας, ωστόσο τα επαρχιακά μέσα ασχολούνται περισσότερο.  Ελάχιστα από τα μεγάλα μέσα ασχολούνται με εμάς.

Συνήθως παίζουμε μεταξύ συγγενών και φίλων. Μόνο στα μεγάλα παιχνίδια που έκρινα και το πρωτάθλημα, μαζεύτηκε περισσότερος.

Ποιες ομάδες και παίκτριες ξεχωρίζεις από την Ελλάδα;

Ο ΠΑΟΚ έχει κατακτήσει τόσους τίτλους. Δεκατέσσερα χρόνια είναι στην κορυφή. Δεν μπορεί να αμφισβητηθεί η κυριαρχία του. Καλύτερες ελληνίδες παίκτριες είναι η Παντελιάδου και η Μάρκου από τον ΠΑΟΚ, η Σπυριδωνίδου του Άρη. Και από την ομάδα μας μπορώ να ξεχωρίσω τη Σίμου που είναι από τις καλύτερες.

Ποια η διαφορά μεταξύ γυναικείου και ανδρικού ποδοσφαίρου;

Η μεγαλύτερη διαφορά στο γυναικείο από το αντρικό ποδόσφαιρο είναι η «ταχυδύναμη». Τακτικά μπορώ να πω ότι πολλές φορές οι γυναίκες είναι καλύτερες από τους άνδρες. Λειτουργεί το μυαλό μας πιο γρήγορα. Τα βλέπουμε μια φορά και τα αφομοιώνουμε. Εάν βάλεις μια άσκηση σε άντρες και μία σε γυναίκες, οι γυναίκες θα την κάνουν πιο γρήγορα.

Έχει ημερομηνία λήξης η κοπέλα που παίζει μπάλα; Συνδυάζεται με οικογένεια;

Μια κοπέλα μπορεί να ξεκινήσει από τα 14 στην Α’ Εθνική και να πάει μέχρι τα 38. Όταν μια κάνει οικογένεια, υπάρχει μεγάλη περίπτωση να σταματήσει. Είναι δύσκολο να συνδυαστεί η οικογενειακή ζωή με την μπάλα. Λαμπρό παράδειγμα η Τζάνη. Για έναν άντρα είναι πιο εύκολο. Το σώμα αλλάζει, οι υποχρεώσεις πολλές.

Ξεχωρίζετε από τις υπόλοιπες γυναίκες; Σας κατακρίνουν που κάνετε κάτι τόσο «ανδρικό»; Υπάρχουν στο χώρο προβλήματα σεξουαλικής παρενόχλησης;

Ξεχωρίζουμε από το περπάτημα. Έχουμε ποδοσφαιρικό. Κάποιες «αντροφέρνουν» περισσότερο, κάποιες όχι τόσο. Εννοείται πως είμαστε πιο μυώδεις διότι αθλούμαστε. Κατά τις ημέρες της περιόδου, μπορεί να τραυματιστούμε πιο εύκολα και συγκεκριμένα να αντιμετωπίσουμε προβλήματα χιαστών. Κανονικά πρέπει να μείνουμε 1-2 μέρες εκτός διότι είμαστε ευάλωτες.  

 Επιλέγει η καθεμία την έκφραση της θηλυκότητας. Αφορά το στυλ και τον χαρακτήρα της κάθε κοπέλας. Πολλές περιποιούνται τον εαυτό τους τα μαλλιά τους κα τα πάντα. Συζητάω τα πάντα για το ποδόσφαιρο.

Ήμουν τυχερή, καθώς επειδή είμαι από Αγγλία ο περίγυρός μου αντιμετώπισε θετικά το γεγονός ότι ήθελα να παίξω ποδόσφαιρο. Εδώ είναι λίγο διαφορετικά τα πράγματα. Εδώ μπορεί ακόμη να σε ειρωνευτούν.

Δεν ασχολούμαι με θέματα κακοποίησης. Προσωπικά δεν έχω αντιμετωπίσει κάτι. Πολλά ακούγονται, όπως παντού. Προσωπικά δεν έχω ακούσει κάτι και δεν μπορώ να έχω γνώμη…

 

Ακαδημίες Ελπίδες Καρδίτσας

Τερματίσατε με την Καρδίτσα στη δεύτερη θέση.  Ήσαστε ικανοποιημένες από την πορεία σας;

Απόλυτα επιτυχημένη πορεία, η ομάδα παλαιότερα τερμάτιζε πολύ πίσω. Φέτος τα πήγαμε εξαιρετικά. Χάσαμε τον τίτλο στον πόντο.
 
Μπορώ να πω ότι αδικηθήκαμε στο πρωτάθλημα. Στο ματς με τον ΠΑΟΚ κι ενώ προηγούμασταν 1-0 δεν μας δόθηκε καθαρό πέναλτι. Τώρα θα ήμασταν πρωταθλήτριες. Φέτος δουλέψαμε πολύ και δέσαμε με τις κοπέλες πολύ. Μεταξύ άλλων το κλίμα στα αποδυτήρια ήταν εξαιρετικό. Έγινε φέτος σωστή δουλειά και κάναμε καλή προπόνηση. Βοήθησε και ο προπονητής  (Τάκης Κουτσονάσιος) ο οποίος διατηρούσε άψογη σχέση με όλες μας. Μπορούσαμε όλες μας να πιούμε κι ένα καφέ μαζί του μετά την προπόνηση. Δεν είχαμε κανένα παράπονο. Έδωσε συμμετοχή σε όλες και δεν υπήρχε κανένα παράπονο.

 Λόγω τιμωρίας του ΠΑΟΚ θα παίξετε Τσάμπιονς Λιγκ. Πως αισθάνεστε; Το είχατε ονειρευτεί;

Δεν έχουμε συνειδητοποιήσει ότι θα παίξουμε Τσάμπιονς Λιγκ. Θα το συνειδητοποιήσουμε όταν κάνουμε το ταξίδι για τους αγώνες. Είναι η πρώτη φορά της ομάδα που θα παίξει σε ευρωπαϊκό ματς. Τώρα ξεκουραζόμαστε και δεν το συζητάμε. Στην προετοιμασία θα μπούμε σε κλίμα. Αυτή την στιγμή δεν μπορούμε να συνειδητοποιήσουμε τι είναι το Τσάμπιονς Λιγκ, το πόσο σημαντικό είναι.

Έχουμε ως μεγάλο στόχο να περάσουμε από τα προκριματικά και να παίξουμε στη δεύτερη φάση. Όνειρό όλων μας είναι να παίξουμε με την Μπαρτσελόνα, όχι για να την κερδίσουμε ρε παιδί μου αλλά για την εμπειρία. Και 10 να φάμε θα είναι επιτυχία. 2-3 κοπέλες θέλουν Γιούβε και Λυών. Είναι η εμπειρία.

Ξεκινάμε προετοιμασία τέλη Ιουλίου. Το πρωτάθλημα ξεκινάει Οκτώβρη. Το μυαλό μας είναι σε εκείνα τα παιχνίδια.

Οι διαφορές στο γυναικείο είναι τεράστιες. Η απόσταση της Λυών ή της Βόλφσμουργκ, που έπαιξαν στον τελικό είναι υποπολλαπλάσια από αυτή της Ρεάλ με τη Λίβερπουλ από τον Ολυμπιακό ή την ΑΕΚ.

Ποιο το επίπεδο της Εθνικής γυναικών σε σχέση με τις υπόλοιπες εθνικές;

Το γεγονός ότι δεν έχουμε περάσει σε Euro ή Παγκόσμιο, δείχνει ότι το επίπεδό μας είναι αρκετά χαμηλό. Δεν είμαστε στο σημείο που θα θέλαμε να είμαστε. Υπάρχει βέβαια προοπτική στο μέλλον για μεγάλα πράγματα, διότι οι νεανίδες και οι κορασίδες έχουν επίπεδο και ίσως στο μέλλον έρθουν και οι επιτυχίες .Υπάρχουν παίκτριες να στελεχώσουν τις μεγάλες ομάδες. Προσφάτως έγινε και η προεπιλογή της εθνικής. Οι περισσότερες ήταν από τον ΠΑΟΚ. Από εμάς δεν πήγε καμία. Πιστεύω ότι θέλει προσπάθεια κι αφοσίωση για να κληθείς στην εθνική. Όλες μπορούν, αρκεί να προσπαθήσουν.

Οι νεανίδες (U19) συμμετέχουν αυτή την στιγμή στη Β’ φάση του Elite Round στην Πολωνία.Η Ολλανδία πήρε το Euro το καλοκαίρι. Εξαιρετικές στην Ευρώπη είναι οι Γαλλίδες, οι Αγγλίδες και οι Γερμανίδες. Δεν υπάρχει μέτρο σύγκρισης με την Ελλάδα, δυστυχώς. Παγκοσμίως ξεχωρίζουν οι Αμερικανίδες και οι Ιαπωνίδες.  

Μίλησε μας για τη Χριστάννα Κιάμου. Τα σχέδια τα όνειρα για το μέλλον.

Έχω σπουδάσει “Sports Management” στη Σπάρτη. Στόχος αργότερα το μεταπτυχιακό στο εξωτερικό, είτε στην Αγγλία είτε στην Αμερική, με βοηθάει το γεγονός ότι έχω αγγλική υπηκοότητα, και στόχος μου είναι να το συνδυάσω με το ποδόσφαιρο. Θα προσπαθήσω να παίξω μπάλα εκεί. Υπάρχουν σκαλοπάτια και προσπαθήσω να τα ανέβω ένα ένα. Ακόμη και να παίξω στην Εθνική Αγγλίας.  Αργότερα θα ήθελα να ακολουθήσω καριέρα στο ποδόσφαιρο από άλλο πόστο. Αυτό του Manangement. Ως τεχνικός διευθυντής. Τη διαχείριση της ομάδας.

Τον ελεύθερο σου χρόνο πως τον περνάς, ακούς μουσική; Έχεις και «μουσικό επίθετο».   

Ο Κιάμος είναι θείος μου. Όποτε βγω, σπάνια δηλαδή, θα πάω να τον ακούσω αν και δεν είμαι και η μεγαλύτερη fun αυτής της μουσικής.

Στον ελεύθερο χρόνο διαβάζω βιβλία ποδοσφαίρου. Μου αρέσει να διαβάζω όλα όσα αφορούν την προπονητική.

Αγαπημένος ποδοσφαιριστής είναι ο Zidane κα μου αρέσει η ομάδα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Αναμένουμε τώρα να στήσει και το γυναικείο τμήμα. Καλύτερη γυναίκα η Κάρλο Λόιντ που έχει πάρει δύο φορές τη χρυσή μπάλα. Αρχηγός και δεκάρι της Αμερικής.

 

 

Δεξιό βέλος: Info
Προκριματικά: 7-13 Αυγούστου. Όμιλοι τεσσάρων ομάδων σε μία πόλη, όπου όλοι παίζουν με όλους και προκρίνονται στη Β’ Φάση οι δύο πρώτοι.
Δεύτερη φάση: Νοκ άουτ αγώνες από τους 32 και μετά
 
 

Home  |  Συνεντεύξεις  |  Ειδήσεις  |  Αφιερώματα  |  Παρασκήνια  |  Video  |  Photostory  |  Επικοινωνία  |  
  |  Copyright 2019 Sportreview.gr  |  designed & developed by WebWorks