powered by: ΚΕΝΤΡΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Σερβία : Χάνει την πρεμιέρα ο Μπιέλιτσα
Η Σερβία θα στερηθεί τον Νεμάνια Μπιέλιτσα στην πρεμιέρα του Μουντομπάσκετ με την Αγκόλα, εξαιτίας προβλήματος στο γόνατο.
Ατλέτικο και Μονακό διεκδικούν Ικάρντι

Μαδρίτη και Πριγκιπάτο διεκδικούν τον φευγάτο από την Ίντερ Μάουρο Ικάρντι.

Μαριλένα Αρμάου: «Στόχος μου οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκυο»

23/8/2017, 23:33,
  

Είναι 17 χρονών και έχει ήδη μία συμμετοχή σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα με την Εθνική ομάδα γυναικών της συγχρονισμένης κολύμβησης και το μέλλον της προμηνύεται λαμπρό. Όπως είπε και αυτή, στοχεύει στους επόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες. Η Μαριλένα Αρμάου, αθλήτρια του Κολυμβητικού Ομίλου Ηρακλείου και της Εθνικής, μιλάει στο Sportreview.gr και στον Μάνο Σταματάκη για τον εαυτό της, την συγχρονισμένη κολύμβηση και το μέλλον της. -Γιατί αποφάσισες να ασχοληθείς με την συγχρονισμένη κολύμβηση;

 -Από μικρή μου άρεσε πάρα πολύ το νερό, μου άρεσε πολύ η κολύμβηση, είχα ξεκινήσει κολυμβητήριο και είδα ότι το αγαπούσα πάρα πολύ. Επίσης έκανα μπαλέτο γιατί μου άρεσε και ο χορός και όταν ήμουν 6,5 χρονών αποφάσισα να ξεκινήσω συγχρονισμένη κολύμβηση που είναι ο τέλειος συνδυασμός και των δύο.

 

 -Σε ποιές κατηγορίες αγωνίζεσαι;

 -Με τον σύλλογο αγωνίζομαι σε όλα τα αγωνίσματα. Σόλο, ντουέτο, ομαδικό και κόμπο. Με την Εθνική στις γυναίκες ομαδικό και κόμπο και στις νεανίδες φέτος έκανα σόλο, ήμουν αναπληρωματική στο ντουέτο και μετά ομαδικό και κόμπο.

 

 -Ανάμεσα στο ομαδικό και στο κόμπο σε ποιο πιστεύεις ότι είσαι καλύτερη;

 -Θα έλεγα το κόμπο.

 

 -Η πρώτη σου διάκριση σε ποια ηλικία ήταν;

 -Ήμουν 9 χρονών, σε πανελλήνιο πρωτάθλημα, είχαμε πάρει 9η θέση ήμασταν και μικρές. Αυτό ήταν ουσιαστικά το ξεκίνημα και από τότε ανεβαίναμε σαν ομάδα.

 

 -Το πρώτο μετάλλιο;

 -Όταν ήμουν 11 χρονών πάλι σε πανελλήνιο πρωτάθλημα, είχαμε βγει πρώτες στην κατηγορία μας και στο ομαδικό και στο ντουέτο. Πήραμε δηλαδή δυο χρυσά.

 

 -Πως είναι συνεργασία σου με τις συναθλήτριες σου;

 -Έχουμε αρκετά καλή συνεργασία, είμαστε φίλες και γνωριζόμαστε καλά τόσο με τα κορίτσια του σωματίου όσο και της Εθνικής και έτσι δεν υπάρχουν προβλήματα.

 

 -Με ποιά συναθλήτριά σου συνεργάζεσαι καλύτερα;

 -Θα έλεγα την Ειρήνη Κάβαλου που είναι και αυτή από το Ηράκλειο, κάνουμε μαζί ντουέτο στον ΚΟΗ από μικρές, έχουμε αρκετά καλή συνεργασία και ξέρουμε η μία την άλλη απΆ έξω.

 

 -Πως ήταν οι σχέσεις σου με τους/τις προπονητές/τριες σου;

 -Ήταν πολύ καλές. ¶ψογες θα έλεγα. Δεν υπήρξε ποτέ κανένα πρόβλημα ευτυχώς.

 

 -Ποιός/α ήταν ο/η καλύτερος/η προπονητής/τρια που είχες;

 -Το έλεγα, το λέω και θα το λέω πως η καλύτερη προπονήτρια που είχα και έχω ακόμα  είναι εκείνη που με ανέλαβε από τότε που ξεκίνησα, η κυρία Λέλα Μαμιαούρη, που είναι προπονήτρια του συλλόγου μας. Πιστεύω πως δεν υπήρξε καλύτερη προπονήτρια και πολύ δύσκολα θα υπάρξει.

 

 -Σε προβλημάτισε καθόλου το γεγονός πως η συγχρονισμένη κολύμβηση δεν είναι και τόσο γνωστή στην Ελλάδα;

 -Στην αρχή όταν ξεκίνησα δεν ήξερα κάτι για το άθλημα αλλά όσο ήμουν μικρή σε ηλικία είχαμε συμμετοχές στα Πανελλήνια πρωταθλήματα. Τώρα τα περισσότερα κορίτσια στην ηλικία μου δυσκολεύονται λόγω του σχολείου και σταματάνε με αποτέλεσμα να μειώνονται οι συμμετοχές. Αλλά δεν ήταν κάτι που με προβλημάτισε καθώς είχαμε κορίτσια στην Εθνική ομάδα που είναι και ο απώτερος στόχος μιας αθλήτριας. Ακόμη βλέπω πως στις μικρές κατηγορίες υπάρχουν πολλές συμμετοχές και πιστεύω ότι το μέλλον του αθλήματος είναι καλό .Επιπλέον προβάλλεται όλο και περισσότερο σε σχέση με όταν ήμουν εγώ μικρή και έχει γίνει περισσότερο γνωστό.

 

 -Έχεις προσέξει κάποιο παιδί το οποίο πιστεύεις ότι έχει προοπτικές να κάνει κάτι καλό στο μέλλον;

 -Προσέχω τα μικρά στο σωματείο γιατί με ενδιαφέρει το πώς θα εξελιχθεί ο σύλλογος και η ομάδα που έχουμε τώρα στα μικρά είναι καλή. Είναι καλά παιδιά, καλές αθλήτριες, έχουν όρεξη, βλέπω είναι πολύ δεμένες και έχω ξεχωρίσει κοριτσάκια τα οποία βλέπω ότι θα προχωρήσουν και θα φτάσουν ψηλά.

 

 

 -Θεώρησες ποτέ ότι μπορείς να ασχοληθείς με άλλο άθλημα;

 -Μπά όχι! Την συγχρονισμένη κολύμβηση την αγαπώ τόσο πολύ που δεν σκέφτηκα ποτέ άλλο άθλημα. Νομίζω πως δεν θα μου ταίριαζε κανένα άλλο άθλημα!


 

 -Είχες στήριξη από την οικογένειά σου;

 -Ναι πάντα! Βέβαια πριν κατακτήσω το άνευ εξετάσεων εννοείται πως είχαν κάποιες ανησυχίες για τις επιδόσεις μου στο σχολείο. Τώρα όμως που πήρα το άνευ είναι πιο χαλαροί.

 

 

 -Περιέγραψε μου μία μέρα σου στην Εθνική.

 -Συνήθως η προπόνηση ξεκινάει 8-9 το πρωί, κάνουμε τρέξιμο, γυμναστήριο, μετά αναλύουμε λίγο την χορογραφία και διορθώνουμε κάποια λάθη εκτός πισίνα. Έπειτα κάνουμε κάποια μέτρα κολύμβησης και τέλος ασχολούμαστε με τις χορογραφίες εντός της πισίνας αυτή τη φορά. Συνήθως η προπόνηση διαρκεί περίπου 9-10 ώρες ανάλογα με την ποιότητα της δουλειάς μας. Ξεκινάμε δηλαδή στις 8:00 και τελειώνουμε περίπου στις 18:00. Μετά γυρνάμε στο ξενοδοχείο για ξεκούραση.

 

 -Και μία ημέρα της καθημερινότητάς σου.

 -Ξυπνάω το πρωί, από τις 8:00 μέχρι τις 14:00 είμαι στο σχολείο. Μετά πάω στο σπίτι που συνήθως θα έχω κάποιο ιδιαίτερο γύρω στις 16:00 και θα πρέπει να έχω τελειώσει μέχρι τις 18:00 που έχω προπόνηση η οποία τελειώνει στις 22:00. Και τέλος στο σπίτι για ξεκούραση.

 

 -Τι περιορισμούς έχεις σε σχέση με τα άλλα παιδιά της ηλικίας σου;

 -Αρχικά τα παιδιά που δεν προπονούνται τόσες ώρες κάθε μέρα, έχουν περισσότερο χρόνο να διαβάσουν και έχουν το περιθώριο για ένα διάλλειμα. Εγώ δεν το έχω. Όταν θα πω ότι θα διαβάσω πρέπει να διαβάσω καθώς έχω περιορισμένο χρόνο. Επίσης δεν μπορώ να βγαίνω βόλτες μεσοβδόμαδα τα απογεύματα με τους φίλους μου καθώς δεν είμαι διατεθειμένη να χάνω προπονήσεις. Οπότε βγαίνω μόνο τα Σάββατα διότι τις Κυριακές έχω μαθήματα. Όμως δεν με ενοχλεί καθόλου.

 

 

 Τους τελευταίους τρεις μήνες η Μαριλένα είχε αρκετές υποχρεώσεις με την Εθνική. Αρχικά το Ευρωπαϊκό Κύπελλο στο Κούνεο της Ιταλίας το Μάιο όπου ήταν ιδιαίτερα επιτυχημένη καθώς κατέκτησε 3 μετάλλια (χρυσό στο Highlight, ασημένιο στο Κόμπο και χάλκινο στο τεχνικό ομαδικό) και μια 5η θέση στο ελεύθερο ομαδικό.  Αποτελέσματα που ήταν κάτι παραπάνω από ικανοποιητικά. «Πηγαίνοντας εκεί ξέραμε ότι θα έχουμε υψηλή απόδοση, αλλά δεν περιμέναμε πως θα τα καταφέρναμε τόσο καλά.» ανέφερε.

 Τον Ιούνιο πραγματοποιήθηκε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα νεανίδων του Βελιγραδίου, όπου κατέκτησε την 7η θέση στο σόλο όπως και στο ντουέτο που ήταν αναπληρωματική, ενώ στο ομαδικό και στο κόμπο πήρε την 6η θέση.

 Τέλος τον Ιούλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα υγρού στίβου της Ουγγαρίας όπου και κατέκτησε την 7η θέση στο κόμπο έχοντας μόλις 1.6 πόντους διαφορά από το έκτο Μεξικό. «Είμαστε ευχαριστημένες αν και θα μπορούσαμε να τα πάμε λίγο καλύτερα.» είπε.

 

 -Επόμενες υποχρεώσεις με την Έθνική;

 -Η σεζόν ξεκινάει τέλη Σεπτεμβρίου. Τον Ιανουάριο έχουμε το παγκόσμιο νεανίδων στο Λος ¶ντζελες και το καλοκαίρι έχουμε Πανευρωπαϊκό γυναικών και νεανίδων.

 

 -Μακροπρόθεσμος στόχος;

 -Η Ολυμπιάδα του Τόκιο το 2020. Σαν Εθνική ομάδα στοχεύουμε να συμμετάσχουμε στον προκριματικό που θα γίνει δύο μήνες πριν τους Ολυμπιακούς αγώνες ώστε να καταφέρουμε να είμαστε στην οκτάδα. Θα είναι πολύ δύσκολο όμως καθώς για αυτήν την μία θέση θα παλέψουμε πέντε χώρες.

 

 -Μετά την Ολυμπιάδα ποια είναι τα σχέδιά σου;

 -Μετά την Ολυμπιάδα ίσως δεν συνεχίσω ως αθλήτρια αλλά σκοπεύω σίγουρα να συνεχίσω να βρίσκομαι στον χώρο της συγχρονισμένης κολύμβησης ως κριτής ή ως προπονήτρια. Κυρίως σαν κριτής όμως καθώς υπάρχουν σεμινάρια που μπορώ να παρακολουθήσω και να έχω ρόλο κριτή στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα.

 

 -Αν το αποτέλεσμα στην Ολυμπιάδα είναι πολύ καλό θα σκεφτείς να συνεχίσεις σαν αθλήτρια;

 -Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να συνεχίσω εφόσον βλέπω ότι το μέλλον είναι καλό και ότι έχουμε υψηλές επιδόσεις μπορεί να συνεχίσω με μεγάλη χαρά.

  

-Είσαι τόσα χρόνια στο άθλημα. Έχεις μετανιώσει για κάτι όλον αυτό τον καιρό;

 -Όχι, για τίποτα! Από την στιγμή που ξεκίνησα δεν σκέφτηκα ποτέ γιατί ξεκίνησα, δεν μου πέρασαν ποτέ αμφιβολίες απΆ το μυαλό, ούτε για την συμμετοχή στην Εθνική ομάδα είχα ποτέ αμφιβολία. Θεωρώ πως ό,τι επιλογές έχω κάνει στο άθλημα τα 10 χρόνια τα οποία ασχολούμαι οδήγησαν σε καλό οπότε άξιζαν.

 

-Θα ήθελα να συγκρίνεις τις εγκαταστάσεις στην Ελλάδα με αυτές του εξωτερικού.

 -Οι εγκαταστάσεις και οι συνθήκες εδώ στην Ελλάδα είναι σε πολύ κατώτερο επίπεδο από ότι στην Ευρώπη και στις άλλες ηπείρους όπως την Ασία. Γενικά στην Ελλάδα οι εγκαταστάσεις δεν είναι οι καλύτερες και η ομοσπονδία ζορίζεται λόγω της οικονομικής κατάστασης που επικρατεί, αλλά προσπαθεί να μας παρέχει ό,τι χρειαζόμαστε, όμως δεν μπορούν να συγκριθούν με αυτά που έχουν χώρες όπως η Ρωσία, η Ιαπωνία, η Κίνα.

 

 -Θεωρείς ότι είναι δίκαιη η αντιμετώπιση των σωματείων στην Ελλάδα;

 -Δικαιοσύνη δεν υπάρχει, εντελώς, ούτε στην Ελλάδα αλλά ούτε και στο εξωτερικό καθώς το άθλημα εξαρτάται πλήρως από τους κριτές που είναι άνθρωποι και δεν μπορεί να είναι τελείως αντικειμενικό. Βέβαια εννοείται πως μία ομάδα μπορεί να αποδείξει την αξία της, αλλά δεν σημαίνει ότι πάντα θα πάρει την θέση που της αξίζει.

 

 -Έχει υπάρξει φορά που και σαν ΚΟΗ αλλά και σαν Εθνική νιώσατε πως αδικηθήκατε;     

 -Ναι έχει υπάρξει τέτοια στιγμή. Αλλά οι εντυπώσεις έχουν μείνει στο μυαλό όλων των θεατών, των κριτών και των προπονητών, οπότε εμάς το μόνο που μας ενδιαφέρει είναι να δείξουμε τον καλύτερο μας εαυτό ώστε να μην έχουν το δικαίωμα να μας χαμηλώσουν την βαθμολογία.

 

 -Πότε ήταν η ποιο χτυπητή στιγμή; 

 -Στην Εθνική ομάδα φέτος στην Βουδαπέστη ενώ στα ομαδικά η θέση μας ήταν αντικειμενική και σωστή, στο κόμπο θα έπρεπε να ήμασταν στην έκτη θέση πιστεύω. Όμως λόγω του ομαδικού είχε ήδη δημιουργηθεί η εντύπωση στα μυαλά των κριτών ότι η θέση που μας άξιζε ήταν η έβδομη. Όσον αφορά την Ελλάδα πιστεύω πως αδικήθηκα φέτος στο σόλο γιατί έπρεπε να πάρω την τρίτη θέση, ενώ πήρα την τέταρτη, αλλά αυτό που με νοιάζει είναι ότι εκτέλεσα καλά την χορογραφία, οπότε δεν με πειράζει.

 

 

 -Πως βλέπεις τον εαυτό σε 4-5 χρόνια;

 -Το ιδανικό για μένα θα ήταν να συνεχίσω να είμαι αθλήτρια ή τουλάχιστον να παραμείνω στο χώρο του αθλήματος αν και νομίζω πως ούτε σε 20 χρόνια θα φύγω από το άθλημα. Σε συνδυασμό με σπουδές φυσικά. Ιατρική!

 

 -Γιατί ιατρική;

 -Από μικρή μου είχε κινήσει το ενδιαφέρον αυτό το επάγγελμα, από Δευτέρα δημοτικού έλεγα πως θα ήθελα να ασχοληθώ με την ιατρική. Μου φαινόταν ενδιαφέρουσα η λειτουργία του ανθρώπινου σώματος. Επίσης μΆ αρέσει να βοηθάω τους ανθρώπους, να τους εξετάζω. Όλα αυτά μου άρεσαν από μικρή. Αν είχα και λίγο περισσότερο χρόνο θα ήθελα να ασχοληθώ με τον εθελοντισμό.

 

 -Θα ωθούσες το παιδί σου στην συγχρονισμένη κολύμβηση;

 -Σίγουρα δεν θα το πίεζα. Θα του έλεγα ότι ασχολιόμουν και πως ήμουν στην Εθνική ομάδα. Θα προσπαθήσω να το κάνω να ασχοληθεί με τον χώρο του υγρού στίβου αλλά θα του αφήσω περιθώριο να διαλέξει καθώς ξέρω πως μπορεί να μην του ταιριάξει τόσο πολύ όσο εμένα. Εννοείται πως θα το αφήσω να διαλέξει, γνωρίζοντας πάντως πως η μητέρα του είχε ασχοληθεί με την συγχρονισμένη.
Μάνος Σταματάκης
Home  |  Συνεντεύξεις  |  Ειδήσεις  |  Αφιερώματα  |  Παρασκήνια  |  Video  |  Photostory  |  Επικοινωνία  |  
  |  Copyright 2020 Sportreview.gr  |  designed & developed by WebWorksΣτοίχημα